Akülü Sandalye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Akülü Sandalye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

AKÜLÜ SANDALYE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kullanıcı deneyimini özelleştiren ve kişinin yaşamını kolaylaştıran akülü tekerlekli sandalyeler genellikle dış mekanlarda kullanılır. Fiziksel olarak çok daha hızlı bir şekilde hareket edebilmenize olanak sağlayan akülü tekerlekli sandalyeler, adından da anlaşılacağı gibi akü vasıtasıyla çalışır ve joystick ile kontrol edilir. Bu sayede efordan da tasarruf edebilirsiniz. Yürüme engeli bulunan bireyler için oldukça avantajlı olan akülü tekerlekli sandalyeleri alırken bazı kriterlere dikkat etmeniz gereklidir. Özellikle kişisel kullanım ihtiyaçlarınıza göre sandalye seçimi yapmalısınız. Bunun için yaşadığınız binanın ve yaşadığınız şehrin özelliklerini göz önünde bulundurmanız gereklidir. Örneğin; bulunduğunuz semtte çok fazla yokuş varsa rahatlıkla ivme çıkabilen ve yüksek voltajlı olan akülü tekerlekli sandalyeleri kullanabilirsiniz. Eğimli arazilerde güçlü motorlar ve yüksek amperli aküler avantajı olacaktır.

Her Sandalye Kişiye Özel Seçilmeli

Sosyal yaşantınız da sizin için önemli olan bir diğer kriter olacaktır. Kendinize ait bir aracınız varsa katlanabilen akülü tekerlekli sandalye modellerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra bu sandalyelerin hafif olması da sizin için avantajlı olacaktır. Eğer toplu taşım araçları kullanıyorsanız, otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarına uygun olan tekerlekli sandalyeleri tercih edebilirsiniz. Tekerlekli sandalye seçiminde günlük sandalye kullanım süresini belirlemeniz gereklidir. Akülü olan modeller, refakatçilere olan ihtiyaçlarınızı neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Ayağa kaldıran akülü tekerlekli sandalyeler ise kişinin bir çok işlemi kendi başına yapabilmesine olanak sağlar. Konfor artırıcı unsurlarla dolu olan tekerlekli sandalyeleri seçerken dikkat etmeniz gereken diğer noktalar ise ürünün kendi özellikleri ile ilgilidir. Akülü tekerlekli sandalye seçerken servis imkanına dikkat edin. Genel olarak uygun fiyatlı olan akülü tekerlekli sandalyenin parçaları çok yüksek fiyatlı olabilir. Bu nedenle istediğiniz akülü tekerlekli sandalyeyi satın almadan önce servis imkanı ve yedek parça temini konusunda emin olmalısınız. Yeterli servis ağına sahip olan markaları tercih ederek yaşamınızın rutin akışını engelleyecek problemlere karşı savaş açabilirsiniz. Yedek parça test desteği, ürün garantisi, joystick, akü ve motor gibi farklı parçaların kolay bir şekilde temin edilebilmesi sizin için avantajlı olacaktır.

Akülü Tekerlekli Sandalye Modellerinde Doğru Tercih Nasıl Yapılır?

Katlanır, ayağa kaldıran ve scotter olmak üzere temelde üç farklı türe ayrılan akülü tekerlekli sandalye modellerinde kendiniz için en uygun olan seçenekleri tercih etmelisiniz. İhtiyacınız olan tekerlekli sandalyeleri seçerken dikkat etmeniz gereken diğer özellikler ise tekerlekli sandalyenin;

· Refakatçi Desteğinin Olması

· Tutunma Barının Olması

· Çamurluk Bölümünün Bulunması

· Tekerleğin Yapısı

· Pedalların Ayarlanabilir Olması

· Tekerlekli Sandalyenin Katlanabilir Olması

· Tekerleklerin Kolay Bir Şekilde Sökülebilmesi

· Kol Destek Bölümünün Ayarlanabilir Olması

· Koltukların Genişliğinin Ve Yüksekliğinin İdeal Ölçülerde Olması

· Sırt Açısının Ayarlanabilmesi

· Şase Bölümünün Sağlam Olması

· Hafif Ve Kişinin Kullanım Amacına Uygun Olması

· Kullanacak Kişinin Vücut Ölçülerine Uyumlu Olması Gereklidir.

Siz de ihtiyacınız olan akülü tekerlekli sandalyeleri, Tekerlekli Sandalyeci vasıtasıyla özelleştirebilir ve yaşamınızı kolaylaştırabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için hemen web sitemizde bulunan engelli medikal ürünleri ile tanışın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.