Akülü Tekerlekli Sandalyelerde Aküler Nasıl Kullanılmalı

Akülü Tekerlekli Sandalyelerde Aküler Nasıl Kullanılmalı

AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE AKÜ KULLANIMI 

Yeni bir akülü tekerlekli sandalye satın aldınız ve seçiminizden gayet memnunsunuz. Akülü tekerlekli sandalyenin herhangi bir kullanıcısı gibi, yüksek düzeyde hareketlilik, bağımsızlık, özgürlük için tekerlekli sandalyenizi doğru kullanmayı bilmeniz gerekmektedir. Uzun ömürlü olmasını sağlamak sizin elinizdedir ve bu sebepten dolayı bu yazımızda akü kullanımını sizler için derledik. Peki Joystick üzerinde bulunan gösterge ışıkları tam dolu pozisyonda iken yeşildedir. Yeşil ışık akülü tekerlekli sandalyenin tam dolu olduğunu ibraz etmektedir kullanıma bağlı olaraktan bu ışıklar yavaş yavaş söner yeşil söndükten sonra sarı ışıklar devreye girer sarı ışıklar akülü tekerlekli sandalyenizin gücünün yarıda olduğunu size bildirir. Sarı ışıklar söndükten sonra kırmızı ışıklar devreye girer. Kırmızı ışıklar ise akülü tekerlekli sandalye aküsü'nün bitmekte olduğunu size gösterir, bu noktada akü kullanımına dikkat edilmeli. En son tek kalan ve yanıp sönmekte olan kırmızı ışık ise akülü tekerlekli sandalyenizin aküsünün kısa süre içinde biteceğini gösterir.

Akülü Tekerlekli Sandalye Akü 'nün Doğru Kullanımı

Akülü tekerlekli sandalye kullanırken çoğumuzun yaptığı hatayı bugün size yazıyorum ;

Akülü tekerlekli sandalyelerin nasıl şarj olması lazım üst yazıda da belirttiğim üzere size ışıkların nasıl çalıştığını söyledim burada ise nasıl kullanmak gerektiğini bahsedeceğim .

 

Öncelikle akülü tekerlekli sandalyemizi asgari 4 (dört) saat azami 6 (altı) saat şarjda tutmamız gerekiyor. Akülü tekerlekli sandalyemizin şarj göstergesi tam yeşil de ise (bütün ışıklar yanıyorsa) kullanmaya başlamalıyız. Akülü tekerlekli sandalyemizin joystickinde bulunan gösterge ışıkları kademeli olarak kullanıma bağlı şekilde düşmeye başlamışsa en son noktasında yani kırmızı ışık yanıp sönerken değil en son yanan sarı ışıktayken doldurmanızı ısrarla tavsiye ederim. Çünkü bu durumda iken şarj ettiğinizde akünüzün ömrü ortalama 1,5 – 2 ( bir buçuk, iki ) yıl olacaktır. Bu duruma uymayan kullanıcılarda en sık gördüğümüz bizim hastalık diye tabir ettiğimiz akünün 6 (altı) ay sonra bitmesidir.

Akülü tekerlekli sandalyelerde ise yine görülen en sık kullanıcı hatalarından bir diğeri de akülü tekerlekli sandalyenin maksimum taşıma kapasitesinden fazla ağırlık taşımasıdır. Bu durum ise motorların daha fazla güç harcamasına ve akülerden daha çok enerji çekmesine doğal olarakta akülerin hızlı bitmesine sebep olur. Eğer aküleri doldurma emrine dikkat etseniz bile bu durumda kullanmaya devam ettiğinizde aküleriniz bitmesi gereken süreden önce boşalacağı için yine aynı durumla karşılaşırsınız. Yani akülerinizin ömrü hızlı biter.

 

Furkan ÖĞRETİCİ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.