Engelli Puseti SGK Raporu Var Mı?

03-03-2022 17:19
Engelli Puseti SGK Raporu Var Mı?

ENGELLİ PUSETİ SGK ÖDEMESİ NASIL ALINIR?

Engelli pusetinin SGK’ca ödemesi varmış., son dönemde çok daha fazla ailenin merak ettiği bir konudur. İlden ile değişkenlik gösteren engelli pusetinin devlet tarafından karşılanması, net bir şekilde belirtilmemiştir. Sağlık Uygulama Tebliği‘ne göre engelli pusetleri için kurum ödemesinin direkt olarak bir karşılığı bulunmamaktadır. Hastanın veya ailesinin aldığı raporda pediatri tekerlekli sandalyenin kodu yazar. Raporda pediatrik çocuk tekerlekli sandalyesi yazsa da alınan ürün puset olduğu için kişinin SGK’ya satın aldığı engelli puseti için ödediği ücretin bir kısmını geri alması mümkün olabiliyor. Konuyla ilgili net bir bilgi bulunmadığı için her ilde bulunan kullanıcıların kendisinin başvuruda bulunması gereklidir.

Hangi Medikal Ürüne SGK Ödemesi Yapılır?

Tekerlekli sandalye ve engelli puseti için SGK ödemesi yapılmasını istiyorsanız gerekli belgeleri hazırlamanız gereklidir. SGK; bası yarası önleyici havalı minder, çocuk tekerlekli sandalyesi, hafif manuel tekerlekli sandalye ve aktif tekerlekli sandalye gibi sandalyelerin geri ödemesini yapar. Geri ödemeyi almak için başvuruda bulunmanız gereklidir.

Başvuruda bulunmak için sağlık kurulu raporunu hazır etmeniz gereklidir. Raporda satın almak istediğiniz ürünün ‘kullanımına uygundur.’ ibaresinin yazılı olarak ifade edilmesi gereklidir.

Sağlık raporunu aldıktan sonra doktora reçete yazdırmanız gereklidir. Ardından bağlı bulunduğunuz şehirdeki Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüğüne giderek başvuruda bulunmanız ve reçetenizi kaşelettirmeniz gereklidir.

Ardından UBB (Ulusal Bilgi Bankası) kaydı olan medikal ürün satışı gerçekleştiren firmaya giderek ürünün faturasını alıp tekrardan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne iletmeniz adına faturanın çıktısı verilir.

SGK Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

SGK tarafından verilen geri ödemeler sizin dosyaları teslim etmenizden ortalama 20 ila 30 gün içerisinde yapılır. Ödemeler satın alım yaptığınız medikal firmaya yapılır, medikal firma da ödemeyi size yapar. SGK’ca geri ödemesi için sağlık raporunun devlet hastanelerinden alınamadığını unutmamalısınız. Bunun için üniversite hastanelerinden veya eğitim ve araştırma hastanelerinden rapor almanız gereklidir. Hangi ürünlerin SGK ödeme kapsamına girdiği ile ilgili detaylı bilgiyi Tekerlekli Sandalyeci vasıtasıyla alabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçerek SGK ödemesi ile ilgili aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.