Engelli Rampası Nedir? Engelli Rampası Modelleri

Engelli Rampası Nedir? Engelli Rampası Modelleri

ENGELLİ RAMPASI NEDİR VE NASIL OLMALIDIR?

Hem ev içerisinde hem de ev dışarısında oldukça önemli bir yere sahip olan engelli rampası modelleri tekerlekli sandalye kullanan bireyler için oldukça avantajlıdır. Engelli rampası seçiminde esnek, sağlam ve ekonomik olan modelleri tercih edebilirsiniz. Hantal ve sabit olanı rampaların yerine engelli ve yaşlı bireylerin ihtiyaçlarına uygun olan esnek rampa çözümleri ile beklentileri tam olarak karşılayabilirsiniz. Bir kez tercih ettiğinizde uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz sağlam yapıdaki engelli rampa modelleri için Tekerlekli Sandalyeciyi tercih edebilirsiniz. Ekonomik açıdan oldukça dengeli olan engelli rampası modellerinde fiyat-kalite orantısını idealize ediyor ve sizler için en uygun olan modelleri sunuyoruz. Piyasada bulunan engelli rampası modelleri plastik ve metal olabilir. Hem çevresel faktörlere ve kullanıcı deneyimine karşı mukavemet gösteren engelli rampası modelleri birbirinden farklı seçeneklere sahip olabilir.

Engelli Rampası Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle tekerlekli rampasının eğimine dikkat etmenizi gereklidir. Engelli rampası satın almadan önce en çok kullanacağınız yerdeki yüksekliği baz almanız gereklidir. 12 derecelik eğilimler tehlikeli eğim olarak adlandırılır, sekiz derecelik eğimler, yardım vasıtasıyla çıkılabilecek eğimlerdir. %5 oranında eğimi bulunan alanlar uygun ve %4’ten az olan eğimli alanlar ise rahatlıkla çıkılabilecek eğimler olarak belirlenmiştir. İstediğiniz eğimden rahatlıkla çıkabilmek için uzun boylu rampaları tercih edebilirsiniz. Çünkü; uzun boylu rampalar, eğimi minimuma indirgeyerek rahat bir şekilde istediğiniz yerden çıkmanıza yardımcı olacaktır. Genellikle 80-90 santim arasında bulunan genişliğe sahip olan rampalar kullanılacak alana göre özelleştirilebilir. Örneğin; belirli bir merdiven sayısına sahip olan bölgelerden iniş çıkış yapmak istiyorsanız size özel olarak hazırladığımız engelli rampalarını tercih edebilirsiniz.

Engelli Rampası Modelleri Nelerdir?

Sektörde;

· Teleskopik Engelli Rampası

· Rulo Engelli Rampası

· İkiye Katlanır Engelli Rampası

· Sabit Piston Destekli Engelli Rampası

· Elektrikli Lift Motorlu Engelli Transfer Rampası modelleri bulunur. Engelli rampası seçiminde 12°’yi aşan eğimli alanlarda ürünü kullanmamalısınız. 12°’yi aşan rampalarda sandalyenizin devrilme ihtimali vardır.

Engelli Rampası Nerelerde Kullanılır?

Fiziksel engelli bireyler için oldukça önemli bir yere sahip olan engelli rampası birçok farklı alanda kullanılabilir. Bu alanlar arasında spor müsabakalarının gerçekleştiği alanlar, parklar ve yeşil alanlar, yaya yolları, bina girişleri, iş merkezleri, adliye gibi kuruluşlar ve resmi makamlar bulunur. Engelli rampasının kullanıcı için uyumlu olması için TS 12576 standartlarına uygun olması gereklidir. Güvenilir bir geçiş imkanı için 10 metre ve üzeri eğimi bulunan rampalarda eğim derecesinin %6 seviyesinde olması gereklidir. Rampa yüksekliğine göre özelleştirilen bar yüksekliği, tekerlekli sandalye kullanıcısının güvenliğinin sağlanması için oldukça önemlidir. Eğer tekerlekli sandalye rampasında koruma barı yoksa, rampaların iki yanında beş santim yüksekliğinde koruma bordürü olmalıdır. Siz de ihtiyacınız olan birbirinden farklı özellikteki engelli rampası için Tekerlekli Sandalyeci ‘yi tercih edin, cebiniz de içiniz de rahat etsin.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.