Engelli Raporu Nasıl Alınır?

Engelli Raporu Nasıl Alınır?

ENGELLİ RAPORU NASIL ALINIR?

Satın aldığınız tekerlekli sandalyenin belli bir ödemesini Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden geri alabilirsiniz. Bunun için engelli raporuna sahip olmanız gereklidir. Sadece tekerlekli sandalye almak için değil, aynı zamanda engelli vatandaşlar için tanınan ayrıcalıklardan faydalanmak için de engelli raporuna ihtiyacınız vardır. Engelli vatandaşların hayatına kolaylık getirmek için tercih edilen engelli raporu alındığında sadece engelliler değil, aynı zamanda engellilerin yakınları da avantajlardan faydalanabilir. Devlet tarafından sunulan çeşitli fırsatlardan faydalanmak için sağlık kurulu raporu almanız gereklidir. Bunun için engelli olan bireyin bizzat başvuruda bulunması önemlidir. Devlet tarafından yetkilendirilen hastanelere giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Heyet, engelli olduğunuzu belirlemek açısından gerekli testler yapacaktır. Bunun yanı sıra yanınızda beş adet fotoğraf olması gerektiğini de unutmayınız. Kişi, kimlik belgesi ve sağlık raporu başvuru formu ile birlikte ilgili kuruluşa giderek işlemlerini gerçekleştirebilir.

Engelli Raporu Almak İsteyenler Ne Yapmalı?

Engelli raporu almak isteyenlerin birkaç aşamadan geçen işlemleri gerçekleştirmesi gerekebilir. Bunun için;

· Kurul raporlarının sadece kurul günlerinde verildiğini unutmayınız.

· Kurul günleri dışında yapmış olduğunuz tetkikler kurul gününe kadar bekletilecektir.

· Engelli birey, kurul günü geldiğinde hastaneye davet edilir. Bu sebeple başvuru işlemleri için kurul gününü beklemeniz gereklidir.

· Engelli raporu almak isteyenler birbirinden farklı testlerden geçer.

· Sekiz ana branşta gerçekleştirilen testlerde zaman kaybetmek istemiyorsanız hastaneye davet edildiğiniz gün daha erken saatlerde hastaneye ulaşmanız sizin için avantajlı olacaktır.

· Yanınızda kimliğinizle birlikte veznede size sunulan dilekçeyi doldurmanız gereklidir.

· Evraklarınızı teslim ettikten sonra vezne ücretini ödemeli ve kurum biriminin isimlerinin bulunduğu belgeyi almalısınız.

Engelli Raporu için Muayene Süreci

Hastaneden kurum birimlerinin isimlerini aldıktan sonra çeşitli muayenelere tabi olacaksınız. Kan verme ile başlayan işlemlerin bir günden fazla sürebileceğini ve her muayeneden sonra doktorların imzasını istemeyi unutmayınız. İlgili bölümlerin imzalanmaması, muayenelerin geçersiz olabileceği anlamına gelir. Muayeneleri doktorunuza onaylattıktan sonra kurula sunar ve başhekim onayı ile birlikte engelli raporu alabilirsiniz. Aldığınız engelli raporu sonrasında Tekerlekli Sandalyeci vasıtasıyla tekerlekli sandalyenizi alabilir ve sonrasında da ödemesini SGK üzerinden alabilirsiniz. Tüm bu süreçte sizlere tekerleklisandalyeci ekibi destek olacak.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.