KAS HASTALARI AKÜLÜ SANDALYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

KAS HASTALARI AKÜLÜ SANDALYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

KAS HASTALARI AKÜLÜ SANDALYE ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Akülü tekerlekli sandalye alırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır. Bunlardan bir tanesi de kişinin rahatsızlığı ile uyumlu olan tekerlekli sandalyeye almaktır. Ülkemizde oldukça yaygın görülen hastalıklardan bir tanesi olan kas hastalığı, kişiden kişiye göre farklı tepkimeler ile kendisini gösterir. Kedi içerisinde birçok farklı çeşide sahip olan kas hastalığı, yavaş veya hızlı ilerleyebilir. Bu hastalık, doğuştan olabileceği gibi sonradan da meydana gelebilir. Kas hastalığı, kişinin belirli bir süre sonra yürüme yetisini kaybetmesi ile sonuçlanabilir. Kas hastalığından muzdarip olan kişiler, ileride mobilizasyon cihazlarına veya tekerlekli sandalyelere ihtiyaç duyabilir. Kişinin günlük yaşantısını kesintisiz olarak sürdürebilmesine olanak sağlayan tekerlekli sandalyeler, günlük aktivitelerin eksiksiz olarak gerçekleştirilmesine olanak sağlarken hastanın konfor ve sağlığını da koruma altına alır. 

Kas Hastası Olanlar Nasıl Sandalye Seçmeli?

Kas hastalığı, kişiden kişiye göre farklı tepkimeler verdiği için standart bir ürün önerilmesi doğru olmayacaktır. Eğer hastanın skolyozu varsayan skolyoz destekleri bulunan tekerlekli sandalyeler önerilir. Bu kişide bilek hakimiyeti tam olarak sağlanamadığı için yapışkanlı emniyet kemeri olan tekerlekli sandalye modelleri önerilir. Bilek bölümü kolay bir şekilde açılıp kapanabilen emniyet kemerlerinin yanı sıra bu kemerin kumanda koluna yakın bir alana sabitlenmesi önemlidir. Henüz skolyoz oluşumu olmayan ancak yürüme yetisini kaybeden kişilerin el ve kol becerilerinin aktif olması muhtemeldir. Bu kişilerin sırt ve oturma yüksekliği vücut tipine uygun olan akülü tekerlekli sandalyeleri tercih etmesi önemlidir. Bu anlamda skolyozun önlenmesi ve duruş bozukluğunun giderilmesi için kişinin ergonomisine uygun olan sandalyelerin tercih edilmesi oldukça önemlidir. 

Kas Hastalığına Uygun Olan Tekerlekli Sandalyeler

Kas hastalığı, kişiden kişiye değiştiği için tercih de buna yönelik olmalıdır. Bunun yanı sıra hastalığın ileriki dönemleri de göz önünde bulundurularak seçimde bulunmalısınız. Örneğin bugün satın alacağınız bir ürüne daha sonra baş boyun desteği ekletebiliyor olmanız gereklidir. Hastalığın ilerleyebileceği aşikar olan kişilerde lift ve tilt koltuk özelliklerine sahip olan akülü tekerlekli sandalyeler tercih edilmelidir. Profesyonel grup olarak adlandırılan bu sandalyeler, Tekerlekli Sandalyeci ayrıcalığı ile sizlerle buluşur. En kaliteli ve nitelikli ürünleri avantajı fiyatlarla sizlerle buluşturan Tekerlekli Sandalyecide sunmuş olduğumuz akülü tekerlekli sandalyeler;

✅   Kişinin günlük aktivitelerini rahatlıkla yapabilmesine olanak sağlar.

✅   Kişiye özel olarak opsiyonel aparatlar eklenebilir.

✅   Tercih edilen akülü tekerlekli sandalyeler Türkiye’nin her yerine kargo edilir.

✅   Satın alacağınız tekerlekli sandalyelerde kargo ücreti ödemezsiniz.

✅   Tercih edeceğiniz profesyonel akülü tekerlekli sandalyelerde daha sonra ekleme çıkarma yapabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.