TEKERLEKLİ SANDALYE NASIL KATLANIR NASIL AÇILIR?

TEKERLEKLİ SANDALYE NASIL KATLANIR NASIL AÇILIR?

TEKERLEKLİ SANDALYE NASIL KATLANIR?

Çeşitli hastalıklar nedeniyle yürümekte zorlanan kişiler tarafından tercih edilen tekerlekli sandalyelerin açılıp kapanabilir olması, bu sandalyelerin araç bagajına kolay bir şekilde sığması anlamına gelir. Bu nedenle tekerlekli sandalye seçiminde katlanır olan modelleri tercih etmeniz sizin için önemlidir. Depolama açısından da oldukça avantajlı olan katlanır tekerlekli sandalyelerin efektif bir şekilde işlevsel olabilmesi için doğru bir şekilde açıp kapatmanız gereklidir. Dört tekerlek takılı bir koltuktan meydana gelen tekerlekli sandalyelerde ön tekerler, arka tekerlere oranla daha küçüktür. Arkadaki büyük tekerler, sandalyenin daha rahat bir şekilde manevra yapabilmesine olanak sağlar. Kullanıcısının hayatını kolaylaştırmak için tercih edilen tekerlekli sandalyeler, kişinin yardım almadan kendi işlerini halletmesine yardımcı olur.

Katlayın, Kolayca Taşıyın

Elektrikli ve manuel olmak üzere toplamda iki farklı türe sahip olan tekerlekli sandalyelerde elektrikli olan modeller kumanda yardımı ile hareket ettirilirken manuel tekerlekli sandalyelerde insan gücü kullanılır.

Tekerlekli sandalyeyi katlamak için öncelikli olarak sandalyenin frenini açmalısınız.

Ardından sandalyenin önüne geçerek bir eliniz önde, diğer eliniz arkada olacak biçimde koltuğu tutmanız gereklidir.

İki elinizle tuttuğunuz koltuğu yukarı doğru kaldırdığınızda koltuğun da otomatik olarak ikiye katlandığını görürsünüz. Bu esnada tekerler birbirine yakınlaşır.

Tek Hamlede Kapatın, Tek Hamlede Açın

Günümüzde neredeyse tüm tekerlekli sandalyelerde bulunan bu özellik, hem refakatçinin hem de kullanıcının hayatını kolaylaştırır. Makas sistemi kullanılan tekerlekli sandalyeler çok az bir güç ile katlanabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle tekerlekli sandalyeleri katlamak için ekstra bir güç sarf etmeyin. Tekerlekli sandalyeleri açmak içinse refakatçi itme kollarını sağ ve sol bölüme doğru açmanız yeterlidir. Elinizle üst bölümden aşağıya doğru kolda baskı uygulayarak tekerlekli sandalyenin açılmasını sağlayabilirsiniz. Sandalyeniz açıldıktan sonra yan konumda bulunan ayaklıkların ön konuma getirilmesi, sandalyenin kullanıma hazır hale gelmesi anlamına gelir. Tekerlekli Sandalyeci ayrıcalığı ile satın aldığınız ürünler, kullanım kılavuzu ile birlikte gönderilir. Bu sayede tekerlekli sandalyelerin nasıl açılıp kapanacağı ile ilgili aklınızda soru işareti kalmaz. Satın aldığınız ürünler hakkında muallakta kaldığınız herhangi bir nokta olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.